Негување постари лица: Повозрасните луѓе го предводат патот во рециклирањето!

Негување постари лица: Повозрасните луѓе го предводат патот во рециклирањето!

Негување постари лица: Повозрасните луѓе го предводат патот во рециклирањето! Автор: PNW Conference 2017 Кратко резиме Проектите за рециклирање помагаат членовите на Пацифичката северозападна конференција на Обединетата методистичка црква да останат активни во...
Негување постари лица: Повозрасните луѓе го предводат патот во рециклирањето!

Не ме заборавај

Не ме заборавај Автор: Alytaus Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centras 2018 Кратко резиме Целта на проектот „Не ме заборавај“ е социјална интеграција на постарите луѓе во прекуграничните региони Алитус и Оржиш. Главната цел на проектот е да обезбеди...
Негување постари лица: Повозрасните луѓе го предводат патот во рециклирањето!

Каков вид на создавач на промени си ти?

Каков вид на создавач на промени си ти? Автор: The Story of Stuff Project   Кратко резиме „Каков вид на создавач на промени сте вие? Подготвени да направите некаква промена? Сакате да помогнете во пишувањето на следното поглавје во Приказната за нештата? Што и да...
Негување постари лица: Повозрасните луѓе го предводат патот во рециклирањето!

Од баби и дедовци на внуци – на училиште во фармата

Од баби и дедовци на внуци – на училиште во фармата Автор: Comune di San Gregorio (Sicily) 2013 Кратко резиме Општината Сан Грегорио, во Сицилија, заедно со Универзитетот во Катанија, создаде општинска едукативна градина со која ќе управуваат некои локални...
Негување постари лица: Повозрасните луѓе го предводат патот во рециклирањето!

Од отсуство до суштина

Од отсуство до суштина Автор: Società cooperativa sociale Terra Felix 2012 Кратко резиме 18 социјални градини наменети за постари пензионери од Сучиво (Кампанија) кои преку практики на органско земјоделство одгледуваат и произведуваат типични локални специјалитети....