Металот и одржливоста

Металот и одржливоста

Металот и одржливоста Автор: BBC 2023 Кратко резиме Веб-страницата е за тоа како металот е погоден за теми за одржливост. Таа е извор на знаење за обичните метали и нивната употреба, предностите и недостатоците на користењето на металот. Постојат различни материјали...
Металот и одржливоста

Обучувачки ресурси на фондацијата Елен Мекартур

Обучувачки ресурси на фондацијата Елен Мекартур Автор: Ellen MacArthur Foundation2023 Кратко резиме Фондацијата Елен Мекартур работи на забрзување на транзицијата кон циркуларна економија. На нејзината веб-страница е можно да се најдат многу ресурси за настава (видеа,...