„Картонски баби“ во Хонг Конг: постарите собирачи на кутии живеат во сиромаштија

„Картонски баби“ во Хонг Конг: постарите собирачи на кутии живеат во сиромаштија

„Картонски баби“ во Хонг Конг: постарите собирачи на кутии живеат во сиромаштија Автор: The Guardian 2018 Кратко резиме Несоодветната поддршка за постарото население во Хонг Конг за некои постари граѓани значи чистење и продавање кутии. Без заштеда, семејна издршка,...
„Картонски баби“ во Хонг Конг: постарите собирачи на кутии живеат во сиромаштија

Едукативен и деловен ресурс – Работејќи за поодржлива иднина за секого денес

Едукативен и деловен ресурс – Работејќи за поодржлива иднина за секого денес Автор: European Recyling Platform. A Landbell Group Company 2006 (1995) Кратко резиме Европската платформа за рециклирање (ERP) нуди широк спектар на услуги за враќање и слични решенија...
„Картонски баби“ во Хонг Конг: постарите собирачи на кутии живеат во сиромаштија

Деловна платформа

Деловна платформа Автор: Stowarzyszenie Polski Recyling (Здружение – Полско рециклирање) 2015 Кратко резиме Здружението „Полско рециклирање“ е формирано во септември 2015 година. Ги обединува компаниите кои се занимаваат со рециклирање отпад и одговара на...
„Картонски баби“ во Хонг Конг: постарите собирачи на кутии живеат во сиромаштија

Sen4Ce

Sen4Ce Автор: Транснационален конзорциум на Еразмус + проект (Австрија, Франција, Шпанија итн.) 2021 Кратко резиме Проектот обезбедува висококвалитетно образование за возрасни за циркуларна економија за поддршка на развојот на одржливи општества за сите генерации. За...