Возрасни чекори за оставање подобра планета зад себе

Автор: Џен Вокер

2022

Кратко резиме

Започнете иницијатива за зачувување на животната средина. Сè додека правите нешто благородно, луѓето ќе бидат подготвени да ве поддржат. Постојат едноставни проекти во заедницата што можете да ги иницирате, а кои сепак ќе направат чуда за да се создаде подобра планета, дури и ако немате голем буџет. На пример, можете да ги мобилизирате соседите да собираат отпадоци по улиците, да се движат од врата до врата собирајќи пластика или хартија, да го поттикнете рециклирањето, да одгледуваат градина во заедницата итн. Можете исто така да ги поттикнете вашите пријатели да се приклучат на непрофитни групи чија цел е да се залагаат за истите вредности. На овој начин, можете да допрете до повеќе членови на помладите генерации кои гледаат на вас како пример.

Релевантност

Вклучување на соседства во кои живеат повозрасни лица

Project No.: 2022-1-BG01-KA220-ADU-000085169

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.